loading
Zapnout grafiku
Sobota 20. 04. 2024, svátek má Marcela
   
Rekreační areál  

Kronika

2010

LEDEN

Začátkem měsíce jsou teploty kolem 0°C. Velké sněžení přišlo s 8. lednem. Husté sněžení přineslo do obce 40 cm sněhu a sněžilo celý víkend bez přestávky.
Sněhová kalamita postihla celou republiku.

Kynologický Klub Březiněves

První kurz výcviku základní poslušnosti psů byl zahájen 17.1.2010. Kurz se skládá z deseti hodin výcviku. Cvičí se každou neděli od 10:00 do 11:00 na pozemku, který se nachází mezi fotbalovým hřištěm a ulice K Březince. Všichni zájemci o tento výcvik se musí nejprve nahlásit na Úřadě MČ Praha-Březiněves. Povinností je doložení očkovacího průkazu psa z něhož je patrné, že pes má platné očkování. Cena kurzu: kurz 10 hodin za 1.500,- Kč (obyvatel trvale hlášený k pobytu v MČB, který platí za psa poplatky našemu úřadu, má poslední hodinu kurzu zdarma), platí se celá částka při první hodině výcviku.

Fitness centrum

Dne 9.1. v sobotu se slavnostně otevřelo nově zrekonstruované sportovní centrum obohacené o přístavbu velké tělocvičny. Tento prostor obci velice chyběl, proto zájem o shlédnutí nového fitareálu byl veliký. Sněhová nadílka k tomu vytvořila nádhernou atmosféru.

Sněhová kalamita 17. ledna

Na obec se opět snáší přívaly sněhu. Jelikož průběžně sněží celý leden, není již sníh kam odklízet a všude jsou sněhové bariéry. Meteorologům se splnila předpověď do puntíku. Celý měsíc jsou teploty přes den kolem mínus 10°C a v noci
mínus 20-25°C.

ÚNOR

Ledové počasí přetrvává i v tomto měsíci. Stále sněží a sněhové bariéry obklopují každou cestu v obci. Sluníčko se objevuje jen krátce.

BŘEZEN

V začátku měsíce přišlo konečně oteplení a všichni se radují, že konečně zima bude u konce. Sníh pomalu odtává. Jaké však bylo překvapení, když z pátka na sobotu z 5. na 6. března napadlo opět 10 cm nového sněhu. Opět udeřila sněhová kalamita, ale neděle byla přímo ukázkově jarní. Teploty byly v +15°C a po celý den bylo jasno. Noční teploty se sice pohybují ještě kolem -10°C, ale denní jsou již v plusových hodnotách. Druhá polovina měsíce je výrazně teplejší, někdy se denní teploty vyšplhaly i k +20°C a noční teploty byly koncem měsíce +5°C.

Schůze tenistů

Schůze tenisového oddílu TJB dne 6.3.2010 od 10:00 hod v kabině fotbalové TJ Březiněves (u velkého fotbalového hřiště) se konala první schůze tenistů v letošním roce.

1. březiněvský aerobik maraton 2010

V sobotu 13. března 2010 od 9.00 do 12.00 hodin ve fitness Březiněves se konal aerobic marathon. Tři hodiny plné pohybu (dance aerobik, aerobik s prvky kick boxu, body building). Cena 250,-Kč , občerstvení v ceně. Bylo obsazeno.

Úklidová brigáda psích exkrementů

Dne 20.3. se konala tato brigáda, jelikož občané si váží své obce a nechtějí, aby byla znečištěna. Sraz účastníků psích miláčků byl u ,,Cvičáku,,. Počínaje ulicí K Březince až po ulici V Křepelkách, včetně ulic v zástavbě rodinných domů Jižní stráň.

DUBEN

Teploty v dubnu jsou krásné 10-15°C přes den a jen po dva dny v měsíci klesla teplota v nočních hodinách pod bod mrazu. Jinak se noční teploty pohybovaly od +1do +8°C. V tomto měsíci se v 11 dnech objevil déšť.

Svoz větví

Dne 11. 4. 2010 od 10.00 hod. proběhl, ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů Březiněves, svoz větví z celé obce. Majitelé domů jsou proto rádi, že se zbaví nepotřebných větví a bezplatně jim jsou odvezeny.

Dětský karneval

Akce se konala 17. dubna. Pro děti je tato akce báječná, protože se mohou vyřádit. Spousta nádherných masek a hodně dobré nálady provázely celé odpoledne. Sál v místním hostinci Pod Lipami byl zcela zaplněn. Děti doprovází nejen rodiče, ale i prarodiče.

Čarodějnice

Jako každý rok, tak i v letošním roce se všichni chystali na pálení čarodějnic. Tato akce je v obci velice oblíbená a občany vyhledávaná. Jsou vždy pozváni různí interpreti k pobavení a rozveselení. Letos jsme tu měli Václava Upíra Krejčího, Martina Maxu, kejklíře a k tanci hrála skupina Rhodesie. Starosta obce předal čestná občanství a lidé přišli ve velice velkém počtu. Vyhlášení Miss čarodějnice je již standardem. Na 21 hodinu se všichni těší, protože je vždy nádherný ohňostroj a každý rok je koncipovaný jiným způsobem. Akce se vydařila a všichni byli spokojeni.

Den otevřených dveří

Jako součást čarodějnic pořádal Sbor dobrovolných hasičů obce den otevřených dveří. Občané si proto mohli prohlídnout místní hasičskou zbrojnici a vybavení hasičů. Prováděli zde bezplatné měření hladiny cukru v krvi a tlaku, lidé si mohli vyzkoušet resuscitaci a seznámili se s prací místních hasičů. O tuto akci byl zájem velký a nejen u starších obyvatel, ale i našich mladých, jelikož se právě prováděl nábor mladých hasičů.

KVĚTEN

Na začátku měsíce nás potrápily ještě noční mrazíky, ale denní teploty byly v krásných +20°C. V květnu bylo hodně srážek.

Vyvádění děvčat

V letošním roce se vyvádění děvčat konalo 15.5. Počasí nám moc nepřálo a byla dost velká zima a foukal studený vítr. Ale i přes všechna úskalí se akce vydařila a lidé nás doprovázeli celou obcí, kde nás doprovázela kapela „Dolinečka“.

Májová veselice

Ve večerních hodinách v sále hostince Pod Lipami se konala májová veselice. Starosta obce byl přivítán chlebem a solí a zhodnotil se průběh celého dne, tzn. vyvádění děvčat, průběh celého odpoledního programu a poděkování všem, kteří se na tak velké akci podíleli. Místní dorost zatancoval Českou Besedu a vyvedená děvčata měla své sólo. Celým večerem nás provázela kapela Dolinečka až do pozních ranních hodin.

Volby do poslanecké sněmovny

Volby do PSP se konaly 28. a 29.května. Volební okrsek máme číslo 672. Počet zapsaných voličů 752, počet voličů, kterým byly vydány úřední obálky 605, počet odevzdaných úředních obálek 605 a počet platných hlasů 605. Výsledky voleb: TOP 09 – 167 hlasů, ODS – 144 hlasů, ČSSD – 96 hlasů, Věci Veřejné (VV) – 68 hlasů, KSČM – 51 hlasů. Tento výběr je zhotoven z nejvíce volených stran.

ČERVEN

Po celý měsíc bylo nádherné letní počasí, protože teploty jsou kolem 30°C. Z 8. na 9. června byla ošklivá bouřka a nebe nad obcí se jen rozsvěcovalo pod blesky. Dešťové přeháňky se objevily v 11 dnech z celého měsíce.

Dětský den a pyžámková párty

5. června se konal dětský den. Místo konání bylo na velkém fotbalovém hřišti, kde děti dováděly při disciplínách, které jim pořadatelky připravily. Den se vydařil a děti odcházely spokojené, protože za jejich výkony dostávaly pěkné odměny. Po dětském dnu si děti přišly ještě zatancovat na pyžamkovou párty, která se konala v sále hostince Pod Lipami. Oblečeni do pyžamek přišly nejen děti, ale i některé maminky, za což jim patří veliký dík, protože tím podporují ještě větší zážitek pro naše nejmenší.

Očkování psů

12. června se konalo před úřadem pravidelné očkování psů proti vzteklině. Toto očkování se provádí každý rok a majitelé mazlíčků toto vítají, protože nemusejí dojíždět na očkování k veterinářům do jiných obcí.

Tenisový den pro děti

13.6. se na tenisových kurtech TJ Březiněves konal tenisový den pro děti. Tohoto dne se mohly zúčastnit všechny děti, nejen tenisti. Na konci bylo vyhodnocení a děti dostaly i své dárky.

Koupací sezóna

V letošním roce byla koupací sezona zahájena 30.6. k radosti návštěvníků. Naše koupaliště je známé v širokém okolí a návštěvnost je vysoká. Velice krásná úprava kolem koupaliště a sportovní zázemí vítají všichni, kteří se přijdou v horkých dnech osvěžit. Někteří se jen tak opalují a dovádějí ve vodě, jiní hrají plážový volejbal, nebo venkovní ping-pong, výborný je také stánek s občerstvením a posezením. Trvale žijící občané v obci mají vstup zcela zdarma, ostatní platí 60,-Kč dospělí a 40,-Kč děti na celý den.

Ozdravný pobyt dětí

Opět nádherná slunná Itálie a rozzářená očka dětí ve vlnách teplého moře. Maminky s dětmi opět vyjely za sluníčkem do letoviska Caorle. Tyto pobyty dětí v teplých krajinách jsou oblíbené, protože pobyt dětí hradí obec, tudíž celkem dostupná dovolená pro maminky na mateřské dovolené, kdy finančních prostředků není tolik. Počasí nádherné a děti si sluníčka užívaly do sytosti.

ČERVENEC

Teploty tropické, přes 30°C a noční neklesly pod 15°C. Z horka se objevují i bouřky, ale 17.7. byla opravdu velice silná bouřka a silný vítr.

Kynologický klub Březiněves

Ve dnech 2.-4.7.2010 se v belgickém Brechtu konalo Mistrovství Evropy ve Flyballu. Tohoto mistrovství se zúčastnili i dva členové našeho kynologického týmu. Šárka Seemannová s border colií Sárou, Zdeněk Korint s border colií Ninjou a Petra Chalupníčková s border colií Neo, závodili s družstvem HOP TROP PRAGUE ve 2.divizi. V dopolední části soutěže družstvo HOP TROP PRAGUE vytvořilo nový český rekord a to časem 17,52 vteřiny. Odpoledne toto družstvo pokračovalo ve velmi kvalitních výkonech a nakonec celou 2.divizi vyhrálo. Tato zlatá medaile je "historickým" úspěchem českého flyballu.

Revitalizace rybníku zvaný „Pokorňák“

Koncem července byla dokončena revitalizace /rekonstrukce/ rybníku „Pokorňák“ . Během zmiňované revitalizace bylo odtěženo cca 500 m3 bahna. Dále byly ze dna rybníku odstraněny dříve položené panely, které byly nahrazeny vrstvou břidlice. Hráz přiléhající ke komunikaci byla vyložena pískovcem. Jižní část byla vysypána štěrkem a zbývající svahy byly upraveny a utěsněny jílem tak, aby nedocházelo k úniku vody. Při rekonstrukci došlo i na vyčištění pramenů. Dalším zdrojem vody se stal svod „dešťovky“, který bude přivádět vodu ze střech přilehlého objektu bývalého státního statku. Vrchní část rybníku byla zatravněna a zároveň s tímto došlo i k výsevu vodních rostlin. Poté byl „Pokorňák“ zarybněn. Veškeré náklady spojené s touto rekonstrukcí byly na základě dohody zastupitelstva MČB a Magistrátu hl. m. Prahy hrazeny z rozpočtu Magistrátu hl.m. Prahy.

SRPEN

Teploty jsou sice krásné letní, ale jen 8 dní v měsíci nepršelo. V ostatních dnech se objevila buď přeháňka, nebo pršelo celý den.

Hasiči pomáhali při povodních

Nasazení Jednotky sboru dobrovolných hasičů Březiněves na pomoc při likvidaci škod způsobených povodněmi v libereckém kraji. Naše Jednotka sboru dobrovolných hasičů Březiněves byla požádána o pomoc při likvidaci škod způsobených povodněmi v oblasti libereckého kraje. Starosta a zastupitelé nasazení naší JSDH schválili a uvolnili finanční prostředky na zakoupení nejdůležitějších potřeb, a to balených vod, čisticích a dezinfekčních prostředků, ochranných pomůcek atd., které budou rozdány lidem z oblastí postižených povodněmi. Naše jednotka vyjela ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách se zásahovým vozidlem CAS K25 a s družstvem 1+5, ve složení: Petr Petrášek - velitel jednotky, Antonín Vilím a Jaroslav Penc - strojníci a Ondřej Nepraš, Petr Nepraš a Ondřej Adamik - hasiči. Ve večerních hodinách se jednotka ze zásahu v pořádku vrátila.

Finanční dar

Zastupitelstvo MČ projednalo a schválilo poskytnutí finančního daru ve výši 50.000,-Kč obci Bílý Kostel nad Nisou. Tato obec ze severu Čech byla postižena ničivými záplavami, které tento kraj postihly začátkem srpna. Částka byla vyčleněna z rozpočtu obce. Příspěvek obci zaslali i zastupitelé osobně. Tato obec byla vybrána z důvodu velké podobnosti s naší obcí , co se týká rozlohou a hlavně proto, že byla
záplavami postižena opakovaně.

Memoriál Bohumila Hejny

I. ročník Memoriálu Bohumila Hejny se konal v neděli 29.8.2010 na fotbalovém hřišti TJ Březiněves. Prvního ročníku turnaje přípravek (2002 a mladší) se zúčastnilo pět oddílů, FK Újezd nad Lesy, SKK Hovorčovice, ČAFC Praha, TJ Březiněves "A" a TJ Březiněves "B". Za příjemného počasí(až trochu na ten vítr) se celý turnaj vydařil. Viděli jsme skvělé souboje hráčů všech týmů, hru fair play a skvělé povzbuzování rodičů a trenérů. Každý účastník si odnesl památku na tento turnaj v podobě medaile a ti nejlepší i ocenění. Ocenění předávali legendy Březiněvského fotbalu, starosta MČ, zástupci TJ a partnerů turnaje.Nejlepší brankář - Vojtěch Černý, TJ Březiněves "A", Nejlepší hráč - Dan Frolich,SKK Hovorčovice, Nejlepší střelec (13gólů) -Ondřej Fliegel, ČAFC Praha, Nejmladší hráč - Štěpán Musil,TJ Březiněves "A" (v září 3roky).

1. místo: FK Újezd nad Lesy

2. místo: ČAFC Praha

3. místo: SKK Hovorčovice

4. místo: TJ Březiněves "A"

5. místo: TJ Březiněves "B"

Žákovské družstvo

V sezóně 2010-2011 se podařilo sestavit družstvo v počtu 59 kluků ve věku 4-10 let. S těmito mladými hráči byl nastaven pravidelný tréninkový proces. Díky podpoře městské části, rodičů a zejména zájmu trenérů se vše rozjelo především ke spokojenosti malých hráčů.

ZÁŘÍ

Denní teploty okolo 20°c a noční klesly koncem měsíce k 4°C.

Slavnostní otevření fotbalového hřiště v Březiněvsi

V neděli 19. září proběhlo slavnostní otevření nově zrekonstruovaného velkého hřiště, jehož rekonstrukce byla provedena z účelové dotace a grantů pro MČ Březiněves a TJ Březiněves. Této události se zúčastnili zástupci TJ Březiněves, Úřadu MČ Praha – Březiněves a zástupce Magistrátu hl.m. Prahy JUDr. Petr Hulinský, Ph.D. předseda finančního výboru ZHMP, předseda komise RHMP pro udělování grantů v oblasti sportu a tělovýchovy, člen výkonného výboru Českého olympijského výboru, čestný předseda Paralympijského výboru a viceprezident Českého svazu taekwondo WTF. Program: 14.00 hod. slavnostní zahájení, 14.10 hod. autogramiáda knih Úřední bludiště a Trestně právní minimum pro občany, jejichž autorem je JUDr. Petr Hulinský, Ph.D.,14.45 hod. fotbalové utkání žáků Březiněves x Královice, 16.30 hod. fotbalový zápas Muži „A“ Březiněves x Rapid. JUDr. Petr Hulinský, Ph.D. zahájil slavnostním výkopem fotbalový zápas a i počasí ukázalo svou krásnou sluneční tvář.

Veřejná schůze

30.9. se v sále hostince Pod Lipami konala schůze pro občany obce. Vzhledem k blížícím se volbám byla debata občanů veliká a zastupitelé odpovídali na dotazy. K takové napjaté atmosféře přispěl i místní přistěhovalý občan pan Matoušek, který se snažil nekalými prostředky ovlivňovat voliče. Jeho neprofesionální chování zasáhlo mnohé a zvlášť starší občany, kteří s jeho chováním nesouhlasili a toto odsuzovali. Dokonce se objevil i nádherný letáček od neznámého občana, který trefně popisoval situaci.

ŘÍJEN

Nádherný a slunečný měsíc. Denní teploty mezi 10-15°C a noční 1-10°C.

Volby do zastupitelstva

Ve dnech 15.-16.10. proběhly volby místního zastupitelstva. Byli zvoleni zastupitelé: Jiří Haramul, Vladimír Jisl, Zdeněk Korint, Petr Petrášek, Jan Vocel, Lenka Bendová, Miloslava Volrábová, Martin Javorník a Zuzana Jelenová.

Tenisový turnaj

Tenisový turnaj čtyřher napříč generacemi 2010 se konal 16.-17. října. Organizační výbor turnaje: Jan Vocel, Miloš Volráb, Karel Šťastný a Filip Koudelka.

LISTOPAD

Začátkem měsíce jsou teploty kolem 13°C, ale od druhého týdne se již stahovaly k bodu mrazu. První sníh se ukázal 23.11. a ke konci měsíce celkem nasněžilo 20 cm sněhu.

PROSINEC

Stále sněží, teploty pod bodem mrazu a noční klesly k mínus 20°C.

Mikulášská nadílka

Pro naše nejmenší se každoročně koná Mikulášská nadílka. I v letošním roce se konala a to 5.12. prakticky v den, kdy chodí do domovů Mikuláš a čert s andělem. Diskotéka byla v plném proudu, když vtrhli na sál čerti a hledali zlobivé ratolesti. Děti se rozprchly ke svým maminkám, aby byly v bezpečí a čekaly co jim Mikuláš s andělem přinesou. Na děti čekaly dobrůtky sladké, protože dostaly čokoládové kalendáře, ale i nějaké to překvapení. Sál byl naprosto plný, protože akce podobného typu jsou velice vyhledávané.

---

NAROZENÉ DĚTI

Baran Daniel, Fatková Sofie Elza, Fialová Kristýna, Khokhlov Roman, Kittnar Martin, Klíma Martin, Korintová Dominika, Kremlíková Aneta, Kvapilová Barbora, Li Rui, Lísalová Adéla, Lövenhöferová Nela, Moravcová Veronika, Pánský Daniel, Přibáň Lukáš, Rezner Michal, Rezner Tomáš, Salava Štěpán, Šolta Matěj, Vlčková Rosalie, Wansley Wiliam James.

ÚMRTÍ V OBCI

Adamiková Nina, Hejna Bohumil, Hrdličková Emilie, Janoušek Antonín, Joudal Miroslav, Korintová Danuše, Koutecký Jaroslav, Oličová Vlasta, Prejza Jaroslav, Rampáková Libuše, Sedláčková Růžena.

 

20Duben
SVOZ BIOODPADU
Vážení spoluobčané, stejně jako v loňském roce, tak i v roce letošním budou v naší městské části...
30Duben
PÁLENÍ ČARODĚJNIC
Zveme Vás na tradiční pálení čarodějnic, které se koná před úřadem MČ od 17 hod. 
04Květen
SVOZ BIOODPADU
Vážení spoluobčané, stejně jako v loňském roce, tak i v roce letošním budou v naší městské části...
08Květen
MÁJOVÉ STŘÍLENÍ
23Květen
Ochranářem mořských želv aneb z Předboje a Březiněvsi až na Srí Lanku a do Indonésie
Hana Svobodová se spolu se dvěma místními organizacemi v Indonésii a s jednou na Srí Lance snaží...
25Květen
MOBILNÍ SBĚR OBJEMNÉHO ODPADU
Vážení spoluobčané, níže uvádíme termíny pro mobilní sběr objemných odpadů, který bude probíhat ve...
25Květen
SVOZ BIOODPADU
Vážení spoluobčané, stejně jako v loňském roce, tak i v roce letošním budou v naší městské části...
01Červen
SVOZ BIOODPADU
06Červen
Příběhy slavných - vyprávění spisovatelky PhDr. Marie Formáčkové
Srdečně Vás zveme na přednášku do knihovny Březiněves. Tentokrát si poslechneme vyprávění PhDr....
Více >>

Úřední hodiny

Pondělí  13 - 18 hod
Středa    13 - 18 hod

Podatelna

Pondělí 13 - 18 hod.
Úterý 8 - 12 hod.
Středa 13 - 18 hod.
Čtvrtek 8 - 12 hod.
Pátek 8 - 12 hod.

Czechpoint

Pondělí 13 - 18 hod.
Úterý 8 - 12 hod.
Středa 13 - 18 hod.
Čtvrtek 8 - 12 hod.
Pátek 8 - 12 hod.

Kontakty

MČ Praha - Březiněves
U Parku 140/3
Praha 8 - Březiněves 182 00
telefon: +420 283 910 263
e-mail: info@brezineves.cz
datová schránka: atzaqa2